Mida teha suvel Lahemaal?

Ah et mida teha suvel Lahemaal? Eesti vanimas ja suurimas rahvuspargis on turismihooaeg täies hoos ja tegevust on küllaga. Lisaks populaarsetele matkaradadele pakuvad Lahemaal elamusi ka turismitegijad. Oleme koostanud popurrii turismiühingu liikmete tegemistest. Valikus on mõnus doos kohalikku ehendust. Head avastamist!

 

Lahemaa ja Kõrvemaa matkarajad

Lahemaa matkarajad võluvad! Tegime sinu elu lihtsamaks ja panime kokku nimekirja eriilmelistest trajektooridest: https://visitlahemaa.com/info/matkarajad/. Kui need läbitud, siis külasta ka Lahemaa naabrit Kõrvemaad. Ööbimispaigaks vali näiteks Uuejärve Matkapesa privaatne telkimisala.

 

Foto: Kadri Otsiver

 

Leesi pood

Facebook

Ajaloolisel poel on seljataga sajandijagu aastaid, ent kauni rannaküla kese ei näita raugemise märke. Lausa vastupidi. Leesi poest saad varuda toidumoona või hoopis päikesepoolsel terrassil mõnuga jäätist või limpsi mekutada. 

Lisaks toimuvad armastatud poe hoovis taaskord suvekontserdid. Esimesena astub juunis uuel külalaval üles Ivo Linna ja Supernova.

 

Foto: Raul Valgiste

 

Linnutee puhvet

Facebook

Kohalike poolt armastatud tänavatoidukoht on taas avatud! Burgerid, friikad ning hooajalised annid – Linnutee puhveti maitsev toit täidab kõhu ja mõnus miljöö kutsub tagasi.

Lisaks toimuvad Linnutee puhvetis suvised kontserid. Hoia silm peal nende Facebooki lehel. 

 

Foto: Kadri Otsiver

 

Hara sadam

Facebook

Endises allveelaevade baasis on vana aja vaim ja uue aja vaib. Hara sadamas saab nautida sauna- ja veemõnusid, toimuvad ajalootuurid ning palju muud. Kogemust ilmestab mõnus suutäis sadamarestos, mis on suvekuudel avatud igapäevaselt.

 

Foto: Margus Kontus

 

Veinivilla

Facebook

Eesti põhjapoolseim veinimeister Valgejõe veinivilla on maitsevalikut laiendanud ning suvisel perioodil täiendab Michelini-väärilisi märjukesi suitsukala mekk. Kohvik on avatud igal laupäeval ja pühapäeval kuni suve lõpuni kell 13-18. Menüüs on ahjusoe suitsupaalia või muud kalad, kohalikud veinid ning alkoholivabad käsitööjoogid.

Lisaks toimuvad Veinivillas ajalooloengud. Hoia silm peal nende Facebooki lehel.

 

Foto: Kadri Otsiver

 

Lahemaa pärimuskoda

Facebook

Lahemaa pärimuskojas talletatakse vanarahva traditsioone ja tarkust. Toimekad eestvedajad Liis ja Roland pakuvad talukülastust, töötube ning korraldavad soovijatele erineva sisuga sündmusi.

Pererahvas kutsub sind sellesuvisele suurüritusele! Avatud talude päevad toimuvad  20.-21.07 ning Pärimuskojas ootab sind kodukohvik, töötuba, loomad ja kohalik talukaup.

 

Foto: Raul Valgiste

 

Kakuvälja käsitöökamber

Facebook

Kel kohalik käsitöö armas, see seadku sammud Kakuväljale. Seal ootavad sind kaunid kudumid ja heegeldused. Miks mitte haarata kaasa käsitöö päikesevari ning ilutseda mõnes Lahemaa mõisapargis! 

 

Foto: Kakuvälja käsitöökamber

Ei leidnud vastust? Võtke ühendust.